het IBD traject
In 12 weken gezonder, fitter en energieker worden met de juiste buikvriendelijke voeding!
Heb jij de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa? Dan kan ik me voorstellen dat je zoekende bent hoe je met voeding en leefstijl jouw klachten kunt verminderen. En het risico op een opvlamming zo laag mogelijk wilt houden.
Dat je enerzijds moet letten op eiwitten (bouwstoffen van het lijf) en voldoende energie dat weet je waarschijnlijk al. Maar waar jij echt naar op zoek bent is een buikvriendelijk voedingspatroon en een fijne leefstijl, waardoor je op dagelijkse basis gezonder en fitter kunt voelen.
Daar kunnen we je bij helpen! In ons IBD traject ga jij met onze begeleiding stappen maken op het gebied van voeding en leefstijl. Want voeding kan écht als medicijn dienen bij ontstekingsziekten van de darmen.
Wat gaan we doen tijdens het IBD traject?
-
Het traject duurt 12 weken en tijdens dit traject krijg jij tien verschillende verdiepende masterclasses over hoe je voeding inzet als medicijn. Je leert niet alleen wat belangrijk is, maar met praktische opdrachten en tips ga je vooral ook aan de slag met hoe je dit op een slimme, buikvriendelijke manier doet.
-
Tijdens de masterclasses leer je alles over: wat heeft een lichaam met IBD nodig? Hoe kun je jouw spijsvertering ondersteunen? Maar gaan we ook aan de slag met thema’s als ontspanning en beweging. We maken het super praktisch voor je, je hoeft alleen te
-
Tijdens het traject plannen we twee afspraken met jouw gespecialiseerd diëtist. Zo kijkt ze mee naar jouw plan van aanpak & kun je jouw vragen stellen. Zo weet je zeker dat al jouw vragen zijn gesteld aan het einde van het traject!
-
Al met al krijg je onwijs veel praktische tips en ga je oneindig veel persoonlijke voordelen ervaren waar je het natuurlijk vooral voor doet!
Waarom zou je aan de slag gaan met voeding en leefstijl bij de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa?
Er zijn duidelijk aanwijzingen vanuit de wetenschappelijke literatuur dat voeding van invloed is op het krijgen én voorkomen van een opvlamming. Zo weten we bijvoorbeeld dat een traditioneel Nederlands voedingspatroon met granen, olieën, aardappelen, veel bewerkt (rood) vlees, pakjes en zakjes, suikers, cake, koekjes en banketproducten geassocieerd is met het krijgen van een opvlamming.
Ook zien we verschillende voedingsgerelateerde problemen. Zo hebben mensen vaak te weinig voedingsstoffen in hun voedingspatroon, zoals te weinig foliumzuur, calcium, kalium, magnesium en voedingsvezels. Over het algemeen wordt te weinig brood en granen gegeten, te weinig peulvruchten, fruit, groente en zuivel.
Klinkt simpel om even te verhogen, toch? Maar vaak is dat het in de praktijk niet. Weten is nog niet doen. En misschien herken je het wel: door klachten van vermoeidheid, een verminderde eetlust, buikpijn, misselijkheid, je niet lekker voelen of door de angst voor voeding lukt het toch niet helemaal om echt goed voor jezelf te zorgen. Het lastige is dat je vaak juist bij gezondheidsklachten sneller grijpt naar onhandige keuzes. Denk aan snickers en koffie om je de dag door te helpen bij vermoeidheid. Of denk aan chips en cola als je last hebt van diarree, want dat zou goed zijn toch? Of massaal aan de beschuitjes of repen ontbijtkoek bij obstipatie? Herkenbaar?
Als je weet wat wél handige keuzes zijn bij een gevoelige buik kun je uit die negatieve spiraal komen en eindelijk een positieve boost geven aan je (darm)gezondheid. De juiste voeding veranderde ons leven. Gaf ons letterlijk én figuurlijk energie. We nemen je graag mee op deze reis met voeding als medicijn. Op naar meer energie, meer fitheid en lekkerder in je vel! Zodat je je op zoveel vlakken in je leven gewoon gezonder en beter gaat voelen.
Veelgestelde vragen
Ik ben niet handig met techniek, kan ik ook meedoen aan het traject?
We maken het super praktisch en simpel: als jij weet hoe je kunt mailen en mails kunt ontvangen, dan kun je meedoen aan het IBD traject. Binnen de praktijk hebben we inmiddels onze trajecten gegeven aan duizenden mensen, van ouders van kinderen tot voor zelfs 80plussers. Geweldig om te zien hoe het qua techniek iedereen lukt!
Wat als ik geen melk, gluten, soja of iets anders niet mag?
Juist als je voedselintoleranties of allergieën hebt is het risico groter dat je tekorten ontwikkelt of dat je niet gevarieerd en veelzijdig eet. Voel je daarom extra welkom met een voedselintolerantie of allergie! Hier kunnen wij altijd in meedenken tijdens de één op één gesprekken van het traject.
Heel simpel, niet goed = geld terug!
We zijn 100% overtuigd van de kwaliteit van dit programma en daarom geven we je een garantie. Als je niet overtuigd bent van de inhoudelijke kwaliteit van deze challenge, dan krijg je van ons je geld retour minus € 50,- administratiekosten. De voorwaarden hiervoor zijn dat je alles hebt bekeken in dat bij het programma hoort en aan kunt tonen hoe je hiermee aan de slag bent gegaan. Annulering kan schriftelijk binnen 7 dagen na start van de het programma per email (info@crohncolitisdietist.nl) met een omschrijving waarom het programma voor jou niet aan de kwaliteitseisen heeft voldaan. Recht op annulering geldt niet indien de ondersteunende documenten niet aansluiten op jouw persoonlijke behoeftes, aangezien daar vóór aanschaf van het programma al duidelijk over wordt gecommuniceerd. Indien je door gezondheidsredenen niet mee kunt doen met het huidige traject, mag je binnen een jaar kosteloos opnieuw aansluiten. Indien je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vervalt je recht op de garantie. In alle andere gevallen ontvang je zonder bezwaren je geld retour.
Openingstijden
Maandag| 9 – 17 uur
Dinsdag | 9 – 19.30 uur
Woensdag| 7.30 – 17 uur
Donderdag| 9 – 17 uur
Vrijdag| 9 – 17 uur
In het weekend zijn we gesloten.
Bel je ons anders even?
06 219 19 013
Contact
Wij werken veel online, maar je kunt ons ook ontmoeten in de Jamfabriek in Den Bosch!
Er is voldoende ruimte om gratis te parkeren, het adres is:
Helftheuvelweg 11
5222 AV Den Bosch
of mail ons op: info@crohncolitisdietist.nl